Däckskiftarna

Däckskiftarna strävar efter att erbjuda bilister däckservice på kundanpassade platser och tider, med fokus på enkelhet, tillgänglighet och god service. Som ett 100 procent kundorienterat företag, anpassar företaget sig efter kundernas behov och finns nära dagligvaruhandeln för ökad tillgänglighet. Däckskiftarna i Sverige AB är en franchisekedja där våra entreprenörer är engagerade och serviceinriktade, med dig som kund i centrum.

Visa butik Omdömen
Tim Karlsson

Innehållsansvarig

Publicerad

Om Däckskiftarna

De strävar efter att erbjuda bilister en skräddarsydd däckservice på platser och tider som passar dem bäst. Fokuset ligger på enkelhet, tillgänglighet och överlägsen service.

De är helt inriktade på att tillgodose sina kunders behov och finns tillgängliga där och när det passar dem bäst. Affärsidén är att vara nyskapande inom däckbranschen och sätta nya standarder för tillgänglighet och service. Deras verksamheter är strategiskt belägna nära dagligvaruhandeln, där kunderna ofta befinner sig. Öppettiderna är anpassade efter kundernas behov, och de ser det som sin plikt att anpassa sig efter dem. De strävar efter att göra det enkelt att vara kund hos Däckskiftarna.

Organisationen

Däckskiftarna i Sverige AB är en franchisekedja som består av egenföretagare. Franchisetagarna är entreprenörer som är mycket serviceinriktade och alltid sätter sina kunder i centrum.

Varför välja Däckskiftarna?

På Däckskiftarna är de engagerade i att erbjuda förstklassig service och expertis. Oavsett om kunderna behöver rutinmässigt däckunderhåll eller specialanpassade tjänster, finns deras team här för att hjälpa till. Med flera års erfarenhet inom branschen kan kunderna vara trygga med att deras däck är i säkra händer hos dem.

Däckstationer runt om i Sverige

Däckskiftarna utgör en omfattande kedja av däckverkstäder med 78 däckstationer spridda över hela Sverige. Deras serviceomfattning inkluderar diverse därelaterade tjänster såsom däckbyte, däckhotell, försäljning av däck, och däckbalansering.

Här är en översikt över Däckskiftarnas däckstationer

 • Antal stationer: 78
 • Plats: Stationerna finns strategiskt fördelade över hela Sverige, särskilt koncentrerade i storstadsregionerna.
 • Tjänster: Allt inom däck.
 • Öppettider: Varierar beroende på station. De flesta stationer har öppet både vardagar och lördagar.
 • Tidsbokning: Du har möjlighet att boka tid antingen online eller via telefon.
 • Drop-in: På vissa stationer finns möjlighet till drop-in för däckbyte.
 • Priser: Prissättningen varierar beroende på tjänst och station.
 • Kundnöjdhet: Däckskiftarna har uppnått en hög grad av kundnöjdhet.

Fördelarna med att välja Däckskiftarna inkluderar

 • Bekvämlighet: Med ett stort antal stationer runt om i Sverige kan du enkelt boka tid online eller via telefon.
 • Professionalism: De har erfarna och välutbildade däcktekniker.
 • Prisvärdhet: Däckskiftarna erbjuder konkurrenskraftiga priser.
 • God service: Företaget har upprätthållit en hög kundnöjdhet över tid.

För att hitta närmaste Däckskiftarstation kan du använda deras stationskarta.

Däckomläggning hos Däckskiftarna

Däckskiftarna erbjuder en smidig och bekymmersfri däckomläggning utan behov av förbokning. Drop-in är alltid tillgängligt, så du kan enkelt ta med dina däck och låsbultar för professionell service.

Vad innebär en däckomläggning? Det handlar om att montera nya däck på fälgarna, vilket kräver professionell hjälp från en pålitlig däckverkstad. Hos Däckskiftarna kan du även få denna tjänst om du har köpt dina däck på annat håll.

Under däckomläggningen demonteras de gamla däcken från fälgarna (om du använder samma fälgar till de nya däcken), och de nya däcken monteras. Denna process utförs med specialmaskiner och expertis för att undvika skador på däck eller fälgar. Efter att däckomläggningen är klar, monteras de nya hjulen på din bil. Lufttrycket kontrolleras och hjulen balanseras för en behaglig och säker körupplevelse. Eventuell efterdragning av muttrarna kan utföras efter 5-10 mils körning.

Kostnaden för däckomläggningen varierar beroende på hjulstorlek, däckstation och fälgtyp. För exakt prisinformation rekommenderas att kontakta din närmsta Däckskiftare eller besöka deras hemsida.

Balansera däcken hos Däckskiftarna

Om du har kunskapen kan du själv genomföra en balansering av däcken, men det kräver noggrannhet och följd av flera steg. Däckskiftarna rekommenderar dock att du låter deras professionella team hantera balanseringen, eftersom de har den precision och utrustning som krävs. Millimeterprecision är nödvändig för att säkerställa optimal prestanda från däcken.

När du väljer Däckskiftarna för balansering behöver du inte förlita dig på ögonmått, då de använder avancerad maskinteknik för att samla in data om däckens balans. Denna information utgör grunden för den exakta balanseringen, där vikter placeras för att kompensera för eventuella obalanser. I vissa fall kan de även arbeta med att minska vikten på ett däck under balansering.

En balansering är kostnadseffektiv och tidsbesparande, och Däckskiftarna kan oftast utföra den medan du väntar. Dessutom erbjuder de en gratis kontroll innan balanseringen genomförs.

Punkteringslagning hos Däckskiftarna

Två metoder används vanligtvis för punkteringslagning. Den första innebär att laga däcket utifrån med en veke som placeras i hålet, medan den andra metoden utförs inifrån med en speciell plugg efter en noggrann undersökning av däcket. Lagningen inifrån är det som tillverkarna rekommenderar och är svår att genomföra själv på grund av behovet av specialutrustning. Å andra sidan kan du potentiellt utföra en lagning utifrån på egen hand. Det är dock viktigt att notera att en lagning inifrån är en enkel, prisvärd reparation som tar endast några minuter om den utförs på en Däckskiftarna-servicestation.

Däckhotell hos Däckskiftarna

Kontakta Däckskiftarna om det finns frågor om däckhotell och däckskifte. De svarar gärna på frågor om deras tjänster och ger information om var man hittar närmaste däckhotell. Däckskiftarna har expertis inom enkel och bekväm däckförvaring på deras däckhotell och erbjuder även möjligheten att förvara de gamla däcken när du köper nya hos dem.

Köp däck och fälg

Brett sortiment av prisvärda däck från de mest framstående tillverkarna på marknaden. Enkelt och smidigt kan du ange ditt registreringsnummer för att få skräddarsydda förslag på lämpliga modeller.

 • Leverans inom 2 dagar:

Välj hemleverans för endast 99 kr per däck och få dina nya däck levererade direkt till din dörr.

Alternativt kan du välja leverans med montering på någon deras 78 stationer. Denna tjänst kombinerar snabb leverans med möjligheten att få däcken monterade på en bekväm plats nära dig. Kolla igenom deras utbud och gör ditt däckköp till en smidig och prisvärd upplevelse.

Omdömen av Däckskiftarna

Däckskiftarna har för närvarande ett betyg på 3.2 av 5 stjärnor baserat på 583 recensioner på Trustpilot, vilket antyder att kunderna överlag är något missnöjda med tjänsten.

Däckskiftarna omdöme

Det är viktigt att notera att recensionerna på Trustpilot endast representerar en begränsad del av kundernas erfarenheter och är subjektiva i naturen. Det är därför klokt att läsa igenom flera recensioner och jämföra dem med omdömen för andra däckverkstäder innan man tar ett beslut.

Positiva aspekter som framhävs i recensionerna om Däckskiftarna inkluderar:

 • Vänlig personal: Vissa kunder prisar personalen för deras vänlighet och hjälpsamhet.
 • Snabb service: En del kunder anser att servicen är snabb och effektiv.
 • Konkurrenskraftiga priser: Vissa kunder upplever att priserna är konkurrenskraftiga.

Negativa aspekter som lyfts fram i recensionerna om Däckskiftarna är:

 • Långa väntetider: En del kunder har erfarenhet av långa väntetider, även vid förbokade tider.
 • Dålig kommunikation: Vissa kunder anser att kommunikationen med personalen är bristfällig.
 • Slarvigt arbete: En del kunder har rapporterat om slarvigt utfört arbete, exempelvis obalanserade däck.

Sammanfattning av Däckskiftarna

Däckskiftarna strävar efter att erbjuda skräddarsydd och tillgänglig däckservice med över 70 stationer runt om i Sverige. De fokuserar på enkelhet och överlägsen service, med erfarna franchisetagare dedikerade till kundnöjdhet.

Tjänsteutbudet inkluderar däckbyte, däckhotell, försäljning av däck, däckomläggning, balansering och punkteringslagning. Däckskiftarna erbjuder även ett brett sortiment av prisvärda däck och fälgar, med möjlighet till hemleverans eller leverans med montering på någon av deras 78 stationer.

Däckskiftarna har för närvarande ett betyg på 3.2 av 5 stjärnor på Trustpilot baserat på 583 recensioner. Positiva aspekter inkluderar vänlig personal, snabb service och konkurrenskraftiga priser, medan negativa aspekter innefattar långa väntetider, dålig kommunikation och rapporter om slarvigt arbete. Det rekommenderas att läsa flera recensioner och jämföra med andra däckverkstäder innan beslut fattas.

Våra ord om Däckskiftarna

Starka åtagande att erbjuda enkelhet, tillgänglighet och överlägsen service inom däckbranschen, där varje kundupplevelse är vår högsta prioritet.

3

av

5

Kundtjänst

Däckskiftarna kundtjänst

Däckskiftarna har en kundtjänst som kan hjälpa dig med frågor om deras tjänster, produkter och däckstationer. 

Telefon:

Erbjuder ej telefonsupport

E-post:

[email protected]


Besöksadress:

Drottninggatan 99

113 60 Stockholm

Stockholm


Administration:

Däckskiftarna i Sverige AB

Organisationsnummer: 556853-2047

Produkter
Däckskiftarna Gör ditt däckbyte hos oss
Däck Fälgar Outlet däck Hitta däckstationer Bilvård Däckhotell
Trustpilot
583 kundomdömen