Hur fungerar Mekare?

Mekare är en digital plattform som förbinder bilägare med mekaniker och gör det enklare att hitta och anställa professionella fordonstekniker. Mekaniker kan skapa en gratis professionell profil, skicka offerter på jobbannonser och prenumerera på olika län för att få mejlnotiser om nya jobb. Bilägare kan skapa en profil, publicera annonser och bjuda in mekaniker. Båda kontotyperna kan köpa krediter för att använda på plattformen. Mekare är till nytta både för bilägare som söker pålitliga mekaniker och för mekaniker som vill öka sin synlighet och kundbas. För att ha större chans att få jobb som mekaniker är det viktigt att fylla i sin profil så mycket som möjligt, med relevant information.

Mekare konto

Mekare

Skapa din mekanikerprofil på Mekare. Presentera din expertis, yrkeserfarenhet och utbildning. Ladda upp en professionell profilbild och sök relevanta mekanikerjobb. Skicka noggrant utformade offerter och håll din profil uppdaterad med nya färdigheter och projekt.

 1. Skapa en gratis profil
 2. Hitta jobb eller bli inbjuden
 3. Räkna och skicka offert
Skapa ett konto

Anslut verkstad

Om du som mekaniker eller verkstad har ett företag och vill synas mer professionellt på Mekare, kan du skapa ansluta din verkstad. När du ansluter din verkstad kan du bjuda in användare och visa allas portfolio och recensioner.

Kontakta oss för mer info

På så sätt kan potentiella kunder enkelt se ditt arbete och läsa om dina tidigare kunders erfarenheter med din verkstad. Det gör det också möjligt att visa upp alla mekaniker som är kopplade till verkstaden. Detta ger en känsla av tillit och ger kunderna trygghet när de anlitar dig som företag. Genom att skapa att ansluta din verkstad på Mekare kan du öka dina chanser att hitta fler jobb och bygga en stark kundbas.

Fordonsägare

Registrera dig som fordonsägare på Mekare, skapa en kostnadsfri profil och sök gratis hjälp. Jämför erbjudanden från mekaniker och välj den som bäst passar dina behov och budget för en smidig fordonsreparation eller underhåll.

 1. Publicera en annons gratis
 2. Jämför mekaniker
 3. Anlita mekaren som passar dig
Skapa ett konto

Tre olika konton

Portalen består av tre olika konton; fordonsägare, mekaniker och verkstäder. Genom att skapa ett konto får ni tillgång till massor av funktioner.

Fordonsägare

 • Publicera annonser
 • Kontakta mekaniker och verkstäder
 • Spara favoriter
 • Ge recensioner
 • Bjud in mekaniker

Mekare

 • Hitta nya uppdrag
 • Skapa kontakter
 • Bli inbjuden
 • Skicka offerter
 • Skapa en professionell profil

Verkstad

 • Fler funktioner
 • Samla anställda
 • Kontaktuppgifter och länkar
 • Syns i ännu en sök
 • Hanteras enkelt i ditt Mekare konto

Vanliga frågor och svar

Vi finns här för att hjälpa dig. Kontakta oss vid eventuella funderingar!

Vad är Mekare?

Mekare är en onlineplattform som förbinder bilägare med mekaniker för fordonsreparationer och underhåll. Genom Mekare kan bilägare enkelt publicera jobbannonser och mekaniker kan skicka offerter på jobben.

Hur köper man krediter?

Betalning på Mekare sker med krediter som kan köpas av både bilägare och mekaniker. Krediter används sedan för att utföra olika åtgärder på plattformen, som att skicka offerter eller bjuda in mekaniker. Betalning kan göras med Stripe, kreditkort eller Klarna.

Kan man lita på mekanikerna?

Ja, alla mekaniker på Mekare måste skapa en professionell profil med information om sin erfarenhet och utbildning. Dessutom kan bilägare lämna recensioner efter att arbetet är klart, vilket hjälper andra bilägare att välja en pålitlig mekaniker.

Vilka typer av fordon kan man få hjälp med på Mekare?

På Mekare kan man få hjälp med alla typer av fordon, från personbilar till lastbilar och motorcyklar. Det är viktigt att vilket fordon det gäller framgår i annonsen.

Hur skickar jag som mekaniker en offert på ett jobb?

För att skicka en offert på ett jobb som publicerats av en bilägare behöver du som mekaniker klicka på jobbannonsen och ange din offer. Notera, du måste vara inloggad som "Mekare" för att kunna skicka en offert.

Kan jag prenumerera på nya jobbannonser?

Ja, som mekaniker på Mekare kan du prenumerera på olika län och få mejlnotiser när nya jobbannonser publiceras. Denna funktion kostar 2 krediter per län.

Hur kan jag göra min profil mer attraktiv för bilägare?

För att göra din profil mer attraktiv för bilägare bör du fylla i all relevant information om din erfarenhet och utbildning. Du kan också ladda upp portfolio och skriva en kort beskrivning av dig själv och dina färdigheter. En annan effektfull åtgärd är att ladda upp en profilbild.

Hur hanterar jag mina offerter på Mekare?

Både Som mekaniker och bilägare på Mekare kan du hantera dina offerter på din dashboard, där du kan se alla berörda jobb och deras status kring dessa.

Kan jag radera min annons om jag inte längre behöver hjälp?

Ja, du kan när som helst radera eller redigera din annons gratis genom att logga in på ditt konto. Om du har fått offerter från mekaniker och har valt en, vänligen meddela mekanikern så att de inte fortsätter att skicka offerter.

Vad händer om jag inte är nöjd med arbetet som utförts av en mekaniker?

Vi rekommenderar att du först försöker att prata med mekanikern direkt för att lösa eventuella problem. Om detta inte fungerar, kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa till att lösa problemet. Enligt våra användarvillkor har vi inget ansvar utanför portalen.

Vad händer om min annons inte får några offerter?

Om din annons inte får några offerter kan du prova att göra den mer lockande genom att lägga till mer detaljerad information och en tydligare beskrivning av jobbet. Du kan också prova att öka budgeten eller ändra dina krav för att locka fler mekaniker.

Kan jag ta bort min profil från Mekare?

Ja, om du vill ta bort din profil från Mekare kan du kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig. Vi kommer inom snart att implementera en funktion där du kommer kunna hantera detta i din dashboard.

Vad händer när jag skickar en offert till en bilägare?

När du skickar en offert till en bilägare får hen ett meddelande om ditt förslag. Bilägaren kan sedan acceptera eller avvisa din offert.

Vad händer om jag blir inbjuden till en jobbannons av en bilägare?

Om du blir inbjuden till en jobbannons av en bilägare får du ett meddelande om inbjudan. Du kan sedan välja att acceptera eller avböja inbjudan.

Hur kan jag kontakta kundtjänst på Mekare?

Du kan kontakta kundtjänst på Mekare genom att skicka ett meddelande via kontaktsidan på webbplatsen eller live chatta. Vi håller live chatten öppen mellan 08.00 till 20.00. Vid mejl strävar vi att svarar inom 24 timmar.