Lastexperten

Lastexperten.se erbjuder ett brett sortiment av släpvagnar till konkurrenskraftiga priser. Företaget har modeller från olika leverantörer, inklusive släpvagnar, bilsläp, EU-släp, skåpsläp, maskinsläp, båttrailer, båtvagn, båtupptagningsvagn, skotersläp och specialsläp. Du kan välja att hämta ut släpet kostnadsfritt eller få det levererat via Schenker. Lastexperten välkomnar både privatpersoner och företag som kunder.

Visa butik Omdömen
Tim Karlsson

Innehållsansvarig

Publicerad

Uppdaterad

Lastexperten erbjuder ett stort utbud av släpvagnar och tillbehör

Lastexperten är ett företag som är inriktar sig till släpvagnar, transport och tillbehör. Erhåller sig en position som en av Sveriges ledande aktörer på området. Med ett imponerande sortiment sträcker sig deras utbud över olika typer av släpvagnar, inklusive bilsläp, EU-släp, skåpsläp, maskinsläp, båttrailers och mycket mer.

Förutom släpvagnar erbjuder Lastexperten även ett brett sortiment av transporttillbehör för att möta alla dina behov. Du hittar takboxar, takräcken och andra praktiska tillbehör som förenklar biltransporter och gör dem mer effektiva.

Det är tydligt att Lastexperten sätter kundens behov i fokus. Med en imponerande kundservice strävar de efter att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dina specifika transportkrav. Deras dedikation till kundservice gör dem till en pålitlig partner när det kommer till släpvagnar och transporttillbehör i Sverige.

För att kontakta Lastexperten kan du nå dem antingen via e-post på [email protected] eller genom telefon på 040-628 88 61. Deras fysiska adress är Tubavägen 1, 237 42 Bjärred, Sverige. 

Leverens, garanti och returpolicy

Lastexperten erbjuder olika leveransalternativ för sina släpvagnar och tillbehör. Kundens alternativ inkluderar avhämtning vid fabrik/grossist utan fraktkostnad och leverans till utlämningsställe med samarbete av Schenker. Specifika platser för avhämtning och utlämningsställen anges tydligt för varje släpvagnsmodell.

Det är viktigt för köparen att säkerställa korrekt leveransadress och vara tillgänglig vid leverans. Eventuella transportskador måste rapporteras vid avhämtningstillfället. Det är köparens ansvar att övervaka och bekräfta mottagandet av varan.

Lastexperten erbjuder 1 års garanti mot fabrikationsfel på alla släpvagnar/trailers, och privatkunder har även 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Företagsbeställningar är bindande och omfattas inte av ångerrätt.

Betalningsalternativ inkluderar faktura, kortbetalning, leasing och delbetalning. Avgifter för leasing och delbetalning varierar beroende på vald period. Kortbetalningar hanteras säkert genom PCI-certifierade Dibs.

Privatpersoner har en ångerrätt inom 14 dagar från mottagandet, med undantag för specialbyggda släp. Företagsbeställningar är bindande och omfattas inte av ångerrätt.

Betalningsvillkor Lastexperten

Samtliga priser anges i svenska kronor och kan vara antingen exklusive eller inklusive moms, beroende på om besökaren är en företagskund eller privatperson. Momssatsen är 25%. Varje vara säljs separat, även om den visas tillsammans med andra på en bild.

För betalsätten faktura, kortbetalning, iZettle och förskottsbetalning tillkommer inga extra kostnader. Däremot tillkommer kostnader för betalsätten leasing och delbetalning, såsom aviavgift, uppläggningsavgift och eventuell ränta.

Lastexperten samarbetar med Svea Bank AB för betalning via faktura. För att använda detta betalsätt krävs att kunden anger sitt personnummer eller organisationsnummer. Kunden måste vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och vara över 18 år. Inga betalningsanmärkningar får förekomma. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Utebliven betalning överlämnas till inkasso.

Svea Bank AB erbjuder möjligheten att delbetala köpet över upp till 120 månader efter godkänd kreditprövning. Kunden kan välja olika kredittider och åtar sig att återbetala hela krediten inom den valda tidsramen. Kostnader för delbetalning inkluderar uppläggningsavgift och aviavgift, beroende på vald kredittid.

I samarbete med Wasa Kredit erbjuder Lastexperten leasing som en förmånlig form av långtidshyra, främst för företagskunder. Wasa Kredit äger objektet under leasingtiden, och avtalet löses vid leasingtidens slut till ett restvärde på 10%. Avgifter för leasing inkluderar aviavgift och uppläggningsavgift.

Slutligen är det viktigt att notera att exempelvis delbetalning och leasing enbart är tillgängliga för företagskunder, medan privatpersoner föreslås välja andra betalsätt som faktura eller kortbetalning.

Räkneexempel

Köpbelopp Månadskostnad (36 mån)
5 000 kr 142 kr
10 000 kr 284 kr
15 000 kr 426 kr
20 000 kr 568 kr
30 000 kr 853 kr
40 000 kr 1 137 kr
50 000 kr 1 421 kr
75 000 kr 2 131 kr
100 000 kr 2 842 kr
150 000 kr 4 263 kr

Avgifter: Aviavgift 45 kr och uppläggningsavgift 595 kr. Första förhöjd / Kontantinsats: 0 kr. Restvärde: 10 %. Amorteringstid: 36 mån.

Omdöme Lastexperten

Genomsnittligt betyg: 2.6 av 5 stjärnor (dålig) Antal recensioner: 284 Senaste recension: 2024-03-01

Lastexperten Omdöme

Lastexperten har ett genomsnittligt betyg på 2.6 av 5 stjärnor baserat på 284 recensioner, senast uppdaterat den 1 mars 2024. Positiva aspekter inkluderar berömvärda kundtjänst, snabba leveranser, ett brett produktutbud och konkurrenskraftiga priser. Å andra sidan rapporteras problem med leveranser, svårigheter att nå kundservice och mottagande av felaktiga produkter som vanliga negativa erfarenheter. Exempelrecensioner varierar från positiva erfarenheter med snabb leverans och bra service till negativa upplevelser av felaktiga leveranser och svårigheter att få kontakt med kundtjänst. Lastexperten verkar aktivt svara på både positiv och negativ feedback. Sammantaget indikerar recensionerna på Trustpilot att Lastexperten har fått blandade omdömen, med en betoning på problem med leveranser och kundservice.

Sammanfattning

Lastexperten specialiserar sig på släpvagnar och tillbehör, är en framstående aktör inom området med ett brett utbud som inkluderar olika släpvagnstyper och transporttillbehör. Företaget prioriterar kundservice och strävar efter att erbjuda lösningar för olika transportbehov. Leveransalternativ inkluderar avhämtning och samarbete med Schenker för utlämning. Lastexperten ger 1 års garanti på tillverkningsfel för släpvagnar och erbjuder olika betalningsalternativ som faktura, kortbetalning, leasing och delbetalning. Kunden har ångerrätt inom 14 dagar (förutom specialbyggda släp), medan företagsbeställningar är bindande. Samarbetet med Svea Bank AB möjliggör fakturabetalning med krav på person eller organisationsnummer. Möjligheten till delbetalning över upp till 120 månader och leasing (för företag) finns också. Betalningsvillkor och kostnader varierar beroende på valt betalsätt.

Våra ord om Lastexperten

Lastexperten strävar efter att leverera högkvalitativa släpvagnar och tillbehör med ett stort fokus på kundservice och flexibla betalningsalternativ för privatperson och företag.

4

av

5

Kundtjänst

Lastexperten kundtjänst

Lastexperten har en kundtjänst som kan hjälpa dig med frågor om deras tjänster och produkter. 

Telefon:
040-628 88 61


E-post:

[email protected]

Öppettider:

Måndag-fredag: 08:00-17:30


Besöksadress:

Tubavägen 1

237 42 Bjärred


Administration:

Zidcore AB

Organisationsnummer: 556888-2384

Trustpilot
284 kundomdömen