Tesla Wall Connector
Tim Karlsson

Publicerad

Uppdaterad

Är det värt det att skaffa Tesla Wall Connector?

Tesla Wall Connector är en laddbox designad för Tesla-bilar. Även om den är kompatibel med andra laddningsboxar, är den inte nödvändig för Tesla-ägare. Fördelarna inkluderar dess eleganta design, ett relativt lågt pris efter statligt avdrag och en kompatibel app.

Tesla Wall Connector är Teslas egen laddbox för sina elbilar. Men är det värt att skaffa den som Teslaägare, eller ska du satsa på en annan laddningsbox i stället? Svar på de frågorna och fler får du precis nu.

Vad är Tesla Wall Connector?

Tesla Wall Connector är en laddningsbox som är speciellt framtagen för Teslas bilmodeller. Men då du kan ladda din Tesla med i princip alla andra laddningsboxar på marknaden är det inget måste att köpa en Tesla Wall Connector bara för du har en Tesla.

Fördelar med Tesla Wall Connector

Viktiga fördelar med Tesla Wall Connector är att:

  • Den är stilren och påminner om Teslabilarnas design.
  • Den har ett relativt lågt pris på runt 6 000 kr efter det statliga avdraget på 50 %.
  • En applikation inkluderas som fungerar särskilt bra med bilar från Tesla.

Nackdelar med Tesla Wall Connector

Viktiga nackdelar med Tesla Wall Connector är att:

  • Funktioner som lastbalansering och möjlighet att ladda bilen när elpriset är lägst saknas.
  • Tesla Wall Connector är inte speciellt anpassad för det nordiska vinterklimatet, även om laddboxen fungerar på vintern förstås.

Vad finns det för andra laddboxar?

Som Laddningsbox.se skriver i sin artikel om laddningsboxar för Tesla är Charge Amps Halo och Zaptec Go två bra alternativ till Tesla Wall Connector. De kostar ungefär lika mycket, men har samtidigt fördelar som Tesla Wall Connector inte erbjuder.

Fördelar med tredjepartsboxar

Viktiga fördelar med laddboxar som inte är Teslamärkta är att:

  • Många av dem är speciellt anpassade för det nordiska klimatet.
  • Stort fokus läggs på smarta extrafunktioner som lastbalansering, app- och molnfunktioner som inte Teslas laddare har.

Nackdelar med tredjepartsboxar

Viktiga nackdelar med tredjepartsboxar är att:

  • De i många fall är dyrare än Teslas egen laddningsbox. Men att sänka sina bränslekostnader genom att köpa en billig laddningsbox är inte heller rätt väg att gå.
  • Det generellt är enklare att få support av Tesla om du bara använder deras produkter.

Frågor och svar

Nej, inga laddboxar för hemmabruk är lika snabba som Tesla Super Charger. Hemmaladdare bygger på annan teknik som anpassats för att din elbil ska laddas säkert samtidigt lite saktare än vid snabbladdningsstationerna.

Att ladda en Tesla till 100 % i hemmet kostar generellt cirka 90 kr förutsatt att elpriset ligger på 1.5 kronor per kWh. Vilken effekt din Tesla har spelar också roll när det kommer till att mäta totalkostnaden för "full tank".

Tesla Wall Connector är en laddningsbox speciellt designad för Teslas bilmodeller. Med dess estetiska design, pris och kompatibilitet med Tesla-appen, är den ett lockande alternativ för Teslaägare.

Fördelarna inkluderar dess estetiska utseende som matchar Teslas design, dess relativt låga pris efter statligt avdrag, och inkluderingen av en Tesla-app som ger enkel användning.

Nackdelar inkluderar bristen på funktioner som lastbalansering och möjligheten att dra nytta av lägre elpriser samt att den inte är särskilt anpassad för nordiskt vinterklimat.